Marinované hovězí maso na špejli
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 200 ml Jogurt nízkotučný
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 8 ks Cibule
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 8 ks Žampiony čerstvé
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1201 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 75.5 mg
 - Draslík 2068 mg
 - Vláknina 19623.8 mg
 - Vitamín A 19623.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu. Nastrouháme velkou nakládanou okurku, prolisujeme 1 stroužek česneku a umeleme pepř. V míse smícháme nízkotučný jogurt s kremžskou hořčicí, suchým sherry, okurkou, česnekem a pepřem.
 - 
                                2
Libové hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat.
 - 
                                3
Mezitím oloupeme 8 malých cibulek, očistíme 8 malých žampionů a na čtverečky nakrájíme půlku červené a půlku zelené papriky, zbavené semen a stopek.
 - 
                                4
Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cibulkami, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a na středním plameni na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
 - 
                                5
Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.