Nudle s hovězím masem a vejci
Suroviny
- 100 g Cibulka jarní
 - 500 g Hovězí kýta
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 80 g Arašídy
 - 750 g Nudle Hokkien
 - 60 ml Hovězí vývar základní
 - 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 60 ml Omáčka kecap manis
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Krevetová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 256.5 mg
 - Draslík 568.7 mg
 - Vláknina 4945 mg
 - Vitamín A 4945 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na tenké proužky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme a nakrájíme na jemno. Arašídy nasekáme na hrubo. Vejce rozšleháme.
 - 
                                2
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. 1/3 oleje rozpálíme a osmažíme na něm vejce. Poté vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Do pánve přidáme další třetinu oleje, rozpálíme a přidáme maso. Smažíme 3 minuty. Usmažené maso vyjmeme a dáme stranou. Do pánve dáme zbytek oleje, česnek, cibulku, pastu sambal oelek, krevetovou pastu, kacap manis, vývar a nudle s masem. Smažíme 2 minuty, poté vmícháme pokrájená vejce a arašídy.