Hovězí řízky s hráškem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Mrkev kořen
 - 80 g Petržel kořen
 - 80 g Celer bulvový
 - 80 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Hrášek mražený
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 604 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 338.3 mg
 - Vláknina 5127.1 mg
 - Vitamín A 5127.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné fazolky překrájíme.
 - 
                                2
Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli, chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni. Když je maso téměř měkké přidáme fazolky, kořenovou zeleninu a hrášek, který jsme přelili vodou a nechali okapat.