Hovězí řízky v pórku se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 124.9 mg
 - Draslík 457.7 mg
 - Vláknina 5433.1 mg
 - Vitamín A 5433.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Maso na osmažené slanině z obou stran usmažíme dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu pórek a dodusíme.
 - 
                                3
Udušené maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, vrátíme do omáčky maso a už jen prohřejeme.