Hovězí řízky pečené na pivu
Suroviny
- 80 g Strouhanka
 - 700 g Hovězí maso zadní
 - 30 ml Mléko plnotučné
 - 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 225.5 mg
 - Draslík 210.7 mg
 - Vláknina 3008.1 mg
 - Vitamín A 3008.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na silnější řízky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme na výseče.
 - 
                                2
Maso obalíme ve strouhance, dobře ji do masa vmáčkneme, namáčíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a na másle zprudka smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme výpek, vývar a víno. Přidáme česnek, cibuli, v předehřáté troubě pečeme, až bude maso měkké. Přeléváme výpekem, podle potřeby přilijeme horkou vodu.