Hovězí řízky pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 88 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 224.2 mg
  • Draslík 143.8 mg
  • Vláknina 220.1 mg
  • Vitamín A 220.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Řízky smažíme v pekáči na sádle z obou stran dozlatova.

  • 2

    Maso potom podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je měkké. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu