Dušené hovězí s hráškovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Sýr Gouda 45%
 - 20 g Petržel - nať
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 7 dl Víno bílé
 - 0.09 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 80.8 mg
 - Draslík 310.5 mg
 - Vláknina 8112.2 mg
 - Vitamín A 8112.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí maso rozkrájíme na nudličky, vložíme do vhodné misky, osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, promícháme a necháme pár hodin v lednici odležet.
 - 
                                2
Oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli osmahneme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme posekanou chilli papričku, posypeme mletou paprikou a přiložíme maso. Zprudka opečeme, podlijeme vínem a za častého míchání dusíme do měkka. Chvilku před dodušením vsypeme scezený hrášek, promícháme a odstavíme ze sporáku.
 - 
                                3
Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme jemně nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.