Hovězí ragú se zeleninou
Suroviny
- 150 g Slanina anglická
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 400 ml Víno červené
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Passata (drcená rajčata)
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Cibule
 - 10 ks Brambory
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Hovězí plec
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 190 mg
 - Draslík 2065.5 mg
 - Vláknina 22172.5 mg
 - Vitamín A 22172.5 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem zprudka orestujeme na oleji.
 - 
                                3
Mrkev a řapíky z celeru nakrájíme na kostičky. Cibule rozpůlíme (kořen seřízneme jen lehce, aby cibule držela u sebe), česnek prolisujeme.
 - 
                                4
Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme všechnu zeleninu a krátce orestujeme.
 - 
                                5
Vrátíme maso, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř.
 - 
                                6
Dusíme v troubě 2,5 hodiny. V polovině dušení přidáme passatu.
 - 
                                7
Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zredukujeme.