Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti
Suroviny
- 150 g Hovězí maso zadní
 - 150 g Mrkev kořen
 - 100 g Pastinák
 - 220 g Brambory sladké (Batáty)
 - 50 g Celer řapíkatý
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 190.7 mg
 - Vláknina 6555.2 mg
 - Vitamín A 6555.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky.
 - 
                                3
V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut.
 - 
                                4
Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.