Uherské závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 205.7 mg
 - Draslík 121.5 mg
 - Vláknina 1315 mg
 - Vitamín A 1315 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Připravené plátky plníme bramborami nakrájenými na hranolky, nasekaným vejcem vařeným natvrdo a šunkou. Zabalíme do závitku a upevníme nití. Závitky nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme.
 - 
                                3
Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
 - 
                                4
Nakonec přilijeme smetanu a přidáme kousek másla.