Hovězí žebro vařené
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1250 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 390.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí žebra (nebo hrudí) nasekáme a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Maso vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené. 
- 
                                2Měkké maso zbavíme kostí a porcujeme. 
- 
                                3Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem. 
- 
                                4Pokud maso podáváme samostatně, vždy je podlijeme trochou vlastního horkého vývaru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        