Skopové na hrozinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 128 g
 - Cholesterol 8.4 mg
 - Draslík 611.5 mg
 - Vláknina 25506 mg
 - Vitamín A 25506 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě dusíme doměkka. V téže vodě potom dusíme čočku, až se voda vypaří.
 - 
                                2
Na másle pražíme několik minut hrozinky a datle.
 - 
                                3
V jiné nádobě uvaříme propláchnutou, osolenou rýži.
 - 
                                4
Na polovinu másla s hrozinkami a datlemi dáme vrstvu rýže, vrstvu čočky a opět vrstvu rýže, navrch vrstvu masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
 - 
                                5
Potom navrch nalijeme zbylé máslo s hrozinkami a datlemi a na mírném ohni dusíme asi 1 hodinu.