Fazolová polévka se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1066 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 32.6 mg
 - Draslík 478.5 mg
 - Vláknina 4800.2 mg
 - Vitamín A 4800.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však rozvaříme. Během vaření doléváme vařící vodu podle potřeby.
 - 
                                2
Skopové maso (bok) opláchneme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.
 - 
                                4
Na osmaženou cibuli vložíme nakrájené maso, osmahneme je a zaprášíme prosátou moukou. Znovu osmahneme, přidáme papriku a rajčatový protlak, pepř a zalijeme vlažným vývarem z bílých kostí.
 - 
                                5
Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme česnek utřený se solí a vaříme zvolna za občasného promíchání, až maso změkne.
 - 
                                6
Do provařené polévky přidáme uvařené fazole.
 - 
                                7
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.