Zelí se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 880.1 mg
 - Vláknina 22261.5 mg
 - Vitamín A 22261.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 174.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na osminky. Omyté maso nakrájíme na kousky, očištěné papriky na čtvrtky.
 - 
                                2
Do kastrolu urovnáme střídavě vrstvu zelí, vrstvu masa, které osolíme, a vrstvu paprik. Navrch bude zelí. Zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Z hladké mouky, sádla a oloupané, nasekané cibule připravíme světlou jíšku, nalijeme ji do kastrolu a kastrolem jen potřeseme. Navrch poklademe oloupaná, nakrájená rajčata, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna dovaříme, aby se zelí nepřipálilo.