Jehněčí kotlety na tymiánu s restovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 636 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 169.5 mg
 - Draslík 1086.8 mg
 - Vláknina 14177.2 mg
 - Vitamín A 14177.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.1 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý jehněčí hřbet nakrájíme na kotletky, okořeníme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme naložené v oleji do druhého dne marinovat.
 - 
                                2
Připravené kotlety opečeme po obou stranách na pánvi.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, houby shitake nakrájíme na kousky a fazolky překrájíme. Vše opečeme na slanině nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
 - 
                                4
Kotletky upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninovou směsí.