Skopové po řecku
Suroviny
- 500 g Skopová plec
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 137 mg
 - Vláknina 4539.5 mg
 - Vitamín A 4539.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté skopové maso nakrájíme na kostky a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na oleji. Přidáme rozetřený česnek, poprášíme hladkou moukou, zalijeme vínem a rozmícháme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme a zprudka přivedeme k varu. Dále dusíme zvolna pod pokličkou.
 - 
                                2
Během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Před podáváním vyjmeme celé koření.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je dušená rýže.