Dušené jehněčí v rýžovém prášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 103.2 mg
 - Vláknina 2174.3 mg
 - Vitamín A 2174.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1900.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě lžíce prolisovaného čerstvého zázvoru necháme stát deset minut ve vroucí vodě. Jehněčí na plátky naklepeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je s omáčkou, šesti plátky zázvoru, čtyřmi prolisovanými stroužky česneku, rozmačkanou cibulkou, chilli papričkami a máčeným zázvorem. Vše necháme v ledničce marinovat asi třicet minut.
 - 
                                2
Suchou rýži a hvězdičku anýzu upražíme na pánvi. Rýži pak rozmixujeme v mixéru na prášek. V tom obalíme kousky masa a ty vaříme v páře asi dvacet pět minut.
 - 
                                3
Pokrm podáváme s plátky citronu a sójovou omáčkou.