Arabská pizza
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 30 g Droždí
 - 5 g Cukr krupice
 - 300 g Jehněčí maso mleté
 - 30 g Petržel - nať
 - 10 g Kmín římský
 - 5 g Koriandr mletý
 - 10 g Kukuřičná krupice T 600
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 50 ml Olej olivový
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 808 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 54.8 mg
 - Draslík 621.1 mg
 - Vláknina 13887.5 mg
 - Vitamín A 13887.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Promícháme mouku, 1 lžičku soli a 2 lžíce oleje. Droždí rozpustíme v 300 ml vlažné vody s cukrem. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 60 minut vykynout.
 - 
                                2
V pánvi s rozehřátým zbývajícím olejem 5 minut opečeme cibuli, česnek a mleté maso. Přimícháme rajčatový protlak, petrželku a koření. Opékáme dalších 5 minut. Přilijeme 175 ml vody, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme
 - 
                                3
kulaté placky o průměru 24 cm. Zvýšíme okraje. Pečicí plech vysypeme kukuřičnou krupicí a placky na něj přeneseme. Obložíme mletým masem a pečeme asi 12 minut. Placky zavineme a podáváme.