Pečené jehněčí s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 457 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 222.8 mg
 - Draslík 1865.4 mg
 - Vláknina 16914.8 mg
 - Vitamín A 16914.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
 - 
                                2
Zbylý rozmarýn promícháme s nasekaným česnekem, rozpůlenými rajčátkami a okapanými fazolkami.
 - 
                                3
Pekáč vyjmeme z trouby a připravenou směs rozložíme okolo masa. Rajčatový protlak smícháme s vínem a přelijeme přes maso. Pekáč volně přikryjeme alobalem a pokrm pečeme ještě 30-40 minut.
 - 
                                4
Po upečení necháme maso 10-15 minut odpočinout pod alobalem. Naporcujeme a upravíme na talíře spolu s fazolkovou směsí.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                