Jehněčí po myslivecku
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 150 g Pórek
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 100 g Petržel - nať
 - 3 g Tymián sušený
 - 600 g Jehněčí plec
 - 3 g Rozmarýn sušený
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 l Víno červené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 663 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 1843.6 mg
 - Vláknina 38637.1 mg
 - Vitamín A 38637.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Přidáme celý
 - 
                                2
pepř, bobkový list, nakrájenou kořenovou zeleninu, tymián, rozmarýn, zalijeme vínem a necháme 24 hodin marinovat.
 - 
                                3
Druhý den maso vyjmeme a osušíme, okořeníme solí a pepřem. Opečeme prudce na oleji po obou stranách, přilijeme marinádu i se zeleninou a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Měkké maso vykostíme, nakrájíme na porce, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali moukou. Dokořeníme podle chuti a podáváme.