Skopové ze skotska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 832 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 33.2 mg
 - Draslík 499.7 mg
 - Vláknina 444 mg
 - Vitamín A 444 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Potom na tuku zprudka osmažíme po všech stranách. Zakryjeme pokličkou a dále dusíme 30 minut. Hotové maso vyndáme a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočinout. Šťávu zředíme trochou vývaru, přecedíme a podle potřeby osolíme, přidáme podušený česnek. Vhodným doplňkem je čerstvé máslo.