Jehněčí pečeně se salsa rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 1041 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 623.1 mg
 - Vláknina 3300.2 mg
 - Vitamín A 3300.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme si v osolené vodě rýži (15 minut) a necháme ji okapat. Jehněčí odblaníme. Smícháme olej, rozetřený česnek, limetkovou šťávu, sůl a pepř, maso touto marinádou polijeme a necháme odležet 30 minut. Opražíme sezamová semínka, přidáme salsu, hrozinky a vše prohřejeme.
 - 
                                2
Rozpálíme gril, jehněčí maso položíme na rošt a grilujeme ze všech stran 6 minut. Až bude maso měkké, necháme ho 5 minut odpočinout.
 - 
                                3
Na talíře nasypeme kopečky rýže, polijeme je salsou a přidáme plátky jehněčího masa.