Jehněčí maso s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1093 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 1191.3 mg
 - Vláknina 12565 mg
 - Vitamín A 12565 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nejlépe z kýty nakrájíme na kostičky, sušené meruňky trochu pokrájíme, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny máčet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a orestujeme. Přidáme maso, mletý zázvor, mletou skořici, sůl, pepř, promícháme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vydusí, přilijeme meruňky i s vodou, přidáme brambory, plátky mandlí a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Pokrm rozdělíme na talíře a horký podáváme s polévkovou lžící.