Jehněčí maso s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 203.4 mg
 - Vláknina 5771.5 mg
 - Vitamín A 5771.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme olej a přidáme jehněčí kýtu s rozmarýnem a česnekem.
 - 
                                2
Ze všech stran osmahneme, osolíme, opepříme a přilijeme 375ml bílého vína.
 - 
                                3
Přivedeme k varu a dvě hodiny vaříme pod pokličkou.
 - 
                                4
Občas obrátíme.
 - 
                                5
Na snítky rozmarýnu do nahřátého talíře položíme jehněčí kýtu. Odstraníme z hrnce přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek vína a povaříme zprudka.
 - 
                                6
Omáčku podáváme k jehněčímu masu v misce.