Králík s houbami a fazolemi
Suroviny
- 250 g Rajčata
 - 500 g Houby čerstvé
 - 1200 g Králičí maso
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.26 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Provensálské koření
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 786 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 2760.7 mg
 - Vláknina 20392.2 mg
 - Vitamín A 20392.2 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme, oddělíme stehna a vykostíme hřbet.
 - 
                                2
Vykostěné filety opečeme na 2 lžících oleje, vyjmeme, stehna opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme česnek a nasekanou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme 45 minut.
 - 
                                3
Očištěné houby opečeme na lžíci oleje, přidáme Solamyl (rozšlehaný ve víně), okapané fazole a vše krátce povaříme.
 - 
                                4
Vložíme filety a zvolna dusíme ještě 5 minut. Podle chuti osolíme, maso naporcujeme a na talířích obložíme dušenými rajčaty a houbami s fazolemi.