Králičí stehna na rozmarýnu
Suroviny
- 20 g Cibule
 - 880 g Králičí maso
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Víno bílé
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 947 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 175.4 mg
 - Draslík 936.5 mg
 - Vláknina 1121.8 mg
 - Vitamín A 1121.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 81.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a očištěná králičí stehna opečeme po obou stranách na oleji dozlatova a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, koření a čerstvý rozmarýn. Vše orestujeme, zalijeme vínem a částí vývaru. Vložíme zpět opečená stehna a pečeme v troubě doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Rozšleháme metlou, povaříme, zalijeme smetanou a omáčku propasírujeme přes síto.
 - 
                                4
Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.