Králičí játrové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 176.7 mg
 - Vláknina 3532.5 mg
 - Vitamín A 3532.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuchyňsky upravená játra pokrájíme na sousta. Šalotku oloupeme a pokrájíme na proužky. Dužinu z jablek nakrájíme na silné plátky.
 - 
                                2
Na vlhké špejle střídavě napichujeme kousky jater, dílky jablek a šalotky.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a špízy smažíme z každé strany 3 minuty. Vyjmeme a pokapeme octem balsamico.
 - 
                                4
Špízy osolíme a opepříme. Na másle osmažíme cibuli a zbývající jablka, přidáme med a podáváme ke špízům.