Králičí stehna v pivní marinádě
Suroviny
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 160 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 kg Králičí stehna
 - 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 81.9 mg
 - Vláknina 918.8 mg
 - Vitamín A 918.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí stehna očistíme, obalíme v solamylu, namočíme do marinády a pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
 - 
                                2
Marinádu připravíme smícháním všech uvedených surovin (česnek utřeme se solí).
 - 
                                3
Poté stehna smažíme v oleji na menším plameni.