Králík pečený se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1972 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 205.6 mg
 - Draslík 1021.1 mg
 - Vláknina 4932 mg
 - Vitamín A 4932 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného králíka omyjeme, odblaníme, prosolíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Králíka vložíme do pekáčku, obložíme slaninou a cibulí, přidáme česnek, podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme a podléváme přibližně hodinu podle velikosti králíka. Králík musí být na povrchu červený.
 - 
                                3
Králíka vyndáme, ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pekáčku. Vrátíme do trouby a necháme provařit. Hustotu omáčky regulujeme vodou.
 - 
                                4
Králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijme smetanovou omáčkou z pekáčku.