Pečený králík na pivu se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 150 g Celer bulvový
  • 150 g Kedlubna
  • 100 g Květák
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Petržel kořen
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Králík
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 262.8 mg
  • Draslík 1364 mg
  • Vláknina 8525 mg
  • Vitamín A 8525 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo, květák s brokolicí rozebereme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Králíka vložíme do pekáče vymazaného máslem, přidáme zeleninu, opepříme, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký.

  • 3

    Maso během pečení poléváme výpekem a je-li potřeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu