Opilý králík
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Kmín celý
 - 5 g Cukr krupice
 - 4 g Nové koření celé
 - 10 g Citronová kůra
 - 40 g Citronová šťáva
 - 3 g Muškátový květ
 - 800 g Králík
 - 250 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
 - 250 ml Voda pitná
 - 3 ks Bobkový list
 - 6 ks Pepř černý celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 696.8 mg
 - Vláknina 3313.2 mg
 - Vitamín A 3313.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, doložíme bobkové listy, trochu muškátového květu, pepř, nové koření, kmín a citronovou kůru.
 - 
                                2
Na ochucenou cibuli položíme opepřeného a osoleného králíka, pomalu dusíme. Poté přilijeme pivo a vodu. Uděláme světlou máslovou jíšku, kterou následně zahustíme šťávu z masa, vložíme cukr s citronovou šťávou.