Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 121.5 mg
 - Draslík 572 mg
 - Vláknina 2382.5 mg
 - Vitamín A 2382.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.