Hovězí pečeně frankfurtská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1026 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 65.8 mg
 - Vláknina 2485 mg
 - Vitamín A 2485 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na díly, opláchneme a protkneme 2/3 dávky oloupaných párků, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli dorůžova osmahneme na tuku a přidáme maso. V základu je krátce opečeme, zasypeme paprikou a po krátkém zpěnění zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme ji vodou, rozšleháme, přilijeme mléko a smetanu a za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
 - 
                                4
Omáčku procedíme, přidáme do ní zbylé oloupané párky, nakrájené na slabé plátky a podle potřeby přisolíme. Omáčku ještě krátce povaříme.