Šunkové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 172.2 mg
 - Draslík 39.7 mg
 - Vláknina 887.3 mg
 - Vitamín A 887.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme všechnu mouku a 100 g rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi uvaříme bešamelovou omáčku.
 - 
                                2
Šunku umeleme najemno a vmícháme do připravené omáčky. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a vaječné žloutky. Dobře promícháme.
 - 
                                3
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k vzniklé bešamelové směsi.
 - 
                                4
Zapékací formu vytřeme máslem a naplníme bešamelovou omáčkou.
 - 
                                5
Pečeme při 200 °C cca 30 minut.
 - 
                                6
Ihned podáváme.