Gratinované krevety se slaninou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 100 g Anglická slanina
 - 400 g Krevety tygří - loupané
 - 2 kávová lžička Pepř cayenský
 - 4 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 254.9 mg
 - Vláknina 4161 mg
 - Vitamín A 4161 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety podél hřbetu nařízneme a odstraníme tmavé střívko. Rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout a krevety jím potřeme a posypeme je cayenským pepřem.
 - 
                                2
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a česnek překrojíme napůl. Slaninu nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
Krevety napichujeme na špízy střídavě se slaninou, cibulí a česnekem.
 - 
                                4
Špízy s krevetami opékáme na grilu 5 minut z každé strany.
 - 
                                5
Smícháme ocet, olej, vývar, sůl a pepř a špízy s krevetami během grilování touto směsí potíráme.