Bůček dušený na jalovci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1177 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 986.1 mg
 - Vláknina 27889 mg
 - Vitamín A 27889 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji v pekáčku na rozpuštěném másle. Přidáme porce bůčku a trochu orestujeme. Potom přisypeme mouku, rozpustíme ji v tuku a smažíme dožluta.
 - 
                                2
Pokrm okořeníme celým pepřem, jalovcem a bobkovým listem, podlijeme trochou vývaru, zakapeme octem a dáme péct. Pečeme a dusíme za občasného podlévání 45 minut.
 - 
                                3
Porce bůčku rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku přecedíme a porce masa šťávou přelijeme. Ihned podáváme.