Pórek v bešamelovém kabátku
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 3 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 83.2 mg
 - Draslík 735.6 mg
 - Vláknina 12736.6 mg
 - Vitamín A 12736.6 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme pórky a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme. Poté vyjmeme a dáme okapat.
 - 
                                2
Připravíme bešamelovou omáčku - rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko.
 - 
                                3
Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
 - 
                                4
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Zapékací misku vymažeme a rozložíme pórek, poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem.
 - 
                                5
Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.