Lanýže pečené se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Lanýž
  • 100 ml Víno šumivé (sekt)
  • 150 ml Vývar telecí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1036 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 379.6 mg
  • Vláknina 2397.5 mg
  • Vitamín A 2397.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 312.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže očistíme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu pokrájíme na slabé plátky.

  • 2

    Každou půlku lanýže pokropíme šampaňským, osolíme, opepříme a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku, podlijeme telecím vývarem, šampaňským a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, v průběhu pečení mírně podléváme šampaňským.

  • 3

    Hotové lanýže rozdělíme na talířky a podáváme teplé.

Komentáře k receptu