Vepřové maso se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřová kýta
  • 4 kávová lžička Cukr třtinový
  • 5 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Chilli omáčka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Omáčka švestková
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 442.2 mg
  • Vláknina 798.3 mg
  • Vitamín A 798.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme solamyl, rýžové víno, skořici, cukr a sójovou omáčku. Nudličky přelijeme směsí a promícháme. Maso necháme zhruba půl hodiny marinovat. Poté vyjmeme a marinádu odložíme.

  • 2

    Ve Woku rozehřejeme olej a vepřové nudličky smažíme za stálého míchání zhruba 4 minuty. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdrcený česnek, omáčku hoisin, švestkovou omáčku, chilli omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Na závěr přilijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu