Vepřová kýta pečená po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1017 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 292.2 mg
 - Vláknina 911 mg
 - Vitamín A 911 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou.
 - 
                                2
Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
 - 
                                3
Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
 - 
                                4
Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme.