Grilované vepřové maso s polentou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1350 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 1814 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 205.2 mg
 - Draslík 1272.9 mg
 - Vláknina 17097 mg
 - Vitamín A 17097 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu.
 - 
                                2
Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády.