Skopová kýta na přírodno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 400 g Paprika zelená
  • 200 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • 60 dkg Skopová kýta
  • 5 dkg Slanina vepřová
  • 0.55 dkg Tuk
  • 25 dkg Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 400.8 mg
  • Vláknina 8407.5 mg
  • Vitamín A 8407.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu očistíme a upravíme na plát jako na roládu. Maso osolíme a potřeme česnekem. Stočíme, stáhneme motouzem a prošpikujeme slaninou. Na pekáč dáme zbytek slaniny, přidáme tuk a maso na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Vložíme celou cibuli, podlijeme vodou a za občasného polévání pečeme (je-li potřeba, podlijeme vývarem nebo horkou vodou).

  • 2

    Až maso začne hnědnout, vložíme zeleninu nakrájenou na plátky, prolisovaná rajčata a společně dopečeme. Ke konci přidáme nakrájené papriky. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme.

Komentáře k receptu