Vepřový bůček s kořením pěti vůní a koriandrem
Suroviny
- 500 g Vepřový bok
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 ks Limetka
 - 1 hrst Koriandr celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 593.5 mg
 - Vláknina 3726.5 mg
 - Vitamín A 3726.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve nadrobno nakrájíme 5 kořenů koriandru. Stonky a listy rovněž pokrájíme a odložíme zvlášť. V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme rozdrcený česnek. Za stálého míchání přidáme koriandrové kořeny a koření pěti vůní. Vložíme na kostičky nakrájený bůček a krátce orestujeme. Mezitím mícháme tak, aby se maso obalilo v koření. Poté přidáme nasekaná rajčata a podlijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vmícháme cukr, sójovou a rybí omáčku. Zakryté necháme na mírném ohni dusit cca 30 minut.
 - 
                                2
Do hotové směsi vmícháme připravenou nať koriandru, zakápneme šťávou z limetky, rozdělíme do misek a ihned podáváme.