Srnčí kýta se slaninou na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Chléb konzumní
  • 150 g Slanina vepřová
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 20 g Houby sušené
  • 1 g Bobkový list
  • 250 g Houby čerstvé
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Jalovec
  • 3 g Pepř černý celý
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1305 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 452.2 mg
  • Vláknina 3743.3 mg
  • Vitamín A 3743.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné srnčí maso osolíme, opepříme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, houby nakrájíme na plátky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran, okořeníme jalovcem, celým pepřem, celým novým kořením, bobkovým listem, celým kmínem, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Vyjmeme celé koření, přisypeme plátky hub, houbový prášek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

  • 4

    Měkké maso nakrájíme na menší kousky, vrátíme do omáčky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

  • 5

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu