Karbanátek smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1267 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.9 mg
- Draslík 267.4 mg
- Vláknina 769.6 mg
- Vitamín A 769.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme s cibulí a osolíme. Přidáme pepř, drcenou majoránku, utřený česnek, rozmíchané vejce, strouhanku a prosátou mouku. Vše dobře promícháme a pokud je vzniklá směs příliš hustá, zvlhčíme ji vodou.
-
2
Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných s mlékem a ve strouhance a zvolna je usmažíme do zlatavé barvy.
-
3
Ihned podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 09.09.2015 14:17:42
Klasika v našich jídelnách a meníčkových restauracích. Tento recept je i Recepturách teplých pokrmů, takže není co zkazit. Já někdy přidávám místo strouhanky a mouky máčenou starší žemli, ale rychlejší je tento postup. V ingrediencích bych spíš uvedla, že vody přidat dle potřeby. Stačilo podstatně méně. V ingrediencích chybí gramáže trojobalu, je tam uvedené jen mléko a mizivé množství oleje. Takže na 10 porcí : 100 g hladké mouky, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g strouhanky a 200 g tuku na smažení. Tento recept jinak můžu doporučit.
Odpovědět