Lehký salát z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 6.9 mg
 - Draslík 377.9 mg
 - Vláknina 3407.7 mg
 - Vitamín A 3407.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme vařit vodu. Mezitim brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Když se začne voda vařit, vhodíme tam brambory a vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké. Poté je scedíme.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na nudličky a okurku nastrouháme na větší proužky.
 - 
                                3
V misce smícháme jogurt, hořčici, ocet, olivový olej, nasekanou šalotku, petržel, pepř a sůl. Máme připravenou zálivku.
 - 
                                4
Do mísy dáme vařené kostky brambor, slaninu, okurku a zálivku. Dobře promícháme a necháme asi 20 minut odležet. Poté ihned podáváme.