Pudink ze zajíce a vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Vepřové maso libové
  • 100 g Tuk
  • 250 g Zaječí maso
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 188.6 mg
  • Draslík 369.3 mg
  • Vláknina 1019.9 mg
  • Vitamín A 1019.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1583.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme zajíce. Polovinu zajíce nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Zbylé zaječí a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku.

  • 3

    Vepřové mleté maso osmahneme na části rozehřátého tuku, osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.

  • 4

    Smícháme víno, strouhanku a vejce spojíme s vychladlým ochuceným mletým masem.

  • 5

    Vymažeme formu zbylým tukema vysypeme strouhankou.

  • 6

    Do formy dáme vrstvu mletého masa, pak nakrájené maso a znovu vrstvu mletého masa.

  • 7

    Poklademe plátky slaniny a hodinu vaříme ve vodní lázni.

Komentáře k receptu