Huevos a la flamenca
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 100 g Hrášek
 - 150 g Chřest bílý
 - 500 g Rajčata
 - 100 g Šunka parmská
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Klobása Chorizo
 - 80 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 447 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 267.3 mg
 - Draslík 1069.4 mg
 - Vláknina 15360.5 mg
 - Vitamín A 15360.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.3 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme a oloupeme, nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Ve vetší pánvi rozpálíme olej, 8 minut smažíme brambory nakrájené na kostičky. Zmírníme oheň, přidáme papriku rozkrájenou na proužky a posekanou cibuli. Polovinu šunky krájíme na proužky a přidáme do pánve, smažíme 6 minut, dokud nebude cibule měkká.
 - 
                                3
4 výhonky chřestu uschováme na později, zbytek chřestu spolu s hráškem, fazolkami a protlakem přidáme na pánev. Přimícháme 125 ml vody, osolíme, opepříme, zakryjeme a za občasného míchání vaříme zvolna 10 minut.
 - 
                                4
Větší oválnou pečicí nádobu vymažeme tukem, přendáme do ní zeleninu z pánve, přebytečnou tekutinu slijeme. Lžící uděláme do zeleniny čtyři důlky, do každého rozklepneme vejce. Poklademe odloženým chřestem a plátky klobásy. Zbytek šunky pokrájíme na větší kousky a navrstvíme úplně nahoru.
 - 
                                5
Posypeme petrželkou a pečeme asi 20 minut, dokud bílek neztuhne. Podáváme teplé.