Brambory pečené s vinnou klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 1041.1 mg
 - Vláknina 12942.8 mg
 - Vitamín A 12942.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm po obou stranách opečeme vinnou klobásu stočenou do spirály. Přilijeme 200 ml horké vody.
 - 
                                2
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nadzdvihneme a na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu brambor. Na ně položíme klobásu a kolem urovnáme zbylé brambory. Posypeme majoránkou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.
 - 
                                3
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.