Salát s vajíčkem a mortadelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 267.8 mg
 - Draslík 574.8 mg
 - Vláknina 5394.8 mg
 - Vitamín A 5394.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vařte 8 minut, poté zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
 - 
                                2
Piniové oříšky restujte na středním plameni 2 minuty dozlatova, nechte zchladnout.
 - 
                                3
Do velké mísy dejte listy salátu, přisypte piniové oříšky, nakrájený salám, papriku nakrájenou na proužky zbavenou semen, pepř a sůl. Zakápněte balzamikovým octem a olejem, zlehka promíchejte a dejte na 4 talíře.
 - 
                                4
Ozdobte vejci a rajčaty nakrájenými na čtvrtiny.